Nous finalistes de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2016

Barcelona, Castelló, València.- 22/02/2016.- Els equips de Secundària i Batxillerat de la regió Vives competeixen aquests mesos per arribar a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2016. Les universitats Autònoma de Barcelona i Jaume I acaben d’acollir les seues fases respectives locals de la competició, i també s’ha realitzat la fase organitzada conjuntament per les universitats Politècnica de València i València. Per tant, hi ha tres nous equips participants a la competició final, que tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril a la Universitat Politècnica de València.

A la fase local de Castelló, l’IES J. B. Porcar s’ha imposat als 5 centres participants, i ha sigut seleccionat per representar la Universitat Jaume I (UJI) a la fase final de la Lliga de Debat, per tercer any consecutiu. Amb una participació de 30 estudiants, la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l’UJI ha acollit la fase local que ha enfrontat equips de 6 centres de les comarques de Castelló (galeria d’imatges superior).

Al seu torn, el mateix dissabte va finalitzar la fase local de València, organitzada conjuntament per les universitats de València i Politècnica de València, on van participar 5 equips de Secundària i Barxillerat. L’equip que va resultar guanyador va ser l’IES Pou Clar d’Ontinyent.

Mentrestant, la fase local de la Universitat Autònoma de Barcelona es va solapar amb l’anterior. En aquest cas, l’equip de l’Escola el Cim de Terrassa va quedar escollit com a guanyador de la competició.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents, debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari sota l’impuls de la Xarxa Vives i la Federació Escola Valenciana.