Apunta’t des d’avui al VIII curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-.01/06/2017-. L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el «VIII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger», que tindrà lloc a Vinaròs i a Morella del 27 al 29 d’octubre de 2017.

El curs, que ofereix un total de 40 places, s’adreça a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia catalana, Traducció i Humanitats, i a estudiants del darrer any de grau d’aquestes titulacions, que no tinguen o compten amb poca experiència docent en el camp de l’ensenyament de la llengua.

L’acció formativa té un preu de 150 euros que inclou allotjament i transport.

Els interessats podran demanar ajuts a la mobilitat DRAC Hivern per cobrir les despeses de mobilitat, matrícula i allotjament (consulteu universitats de la Xarxa Vives que atorguen ajuts DRAC). Les persones interessades han d’emplenar el formulari d’inscripció des d’avui 1 de juny al 15 de setembre.

El curs, organitzat anualment des de 2010, té com a objectiu contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l’aula.

En aquesta edició, participaran els professors de llengua a les universitats de l’exterior Joan Mut (Universitat d’Hèlsinki), Aina Cendra (Universitat de Torí) i Marc Llaurador (Universitat Hebrea de Jerusalem). A més a més, el curs comptarà amb professorat del Màster d’Ensenyament de català com a primera i segona llengua de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, i de la Facultat d’Educació i del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.

Per a més informació, podeu consultar el programa.