Professionals dels àmbits sanitari, docent i de la comunicació, al jurat de la IX Lliga de Debat Universitari

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma. – 28/03/2013.- La novena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona (UB) entre els dies 8 i 12 d’abril de 2013, comptarà al seu jurat amb professionals destacats de la regió Vives, coneguts per la seua tasca en diferents sectors.

La competició tractarà el tema El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?, i el jurat comptarà amb membres provinents de l’àmbit sanitari com Isabel Albó, infermera i cap de la Unitat d’Atenció al Client del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya i Carles Hervàs, doctor en Medicina (UB) i Història (Universitat Pompeu Fabra) i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. A més, hi participaran Núria Borrell, professora de Didàctica i Organització docent a la Universitat de l’Experiència de la UB; Carles Durà, director del Centre d’Adults Joan Lluís Vives d’Ibi (Alacant); Encarna Melero, professora i llicenciada en Geografia i Història; Pere Rostoll, periodista i Ismael Vicedo, tècnic d’Escola Valenciana. La metgessa Anna Albó i el periodista Pere Rostoll, caps de jutges de la competició, completen el jurat dels debats de les eliminatòries. El jurat d’honor, a qui correspondrà el veredicte a la final, serà presidit per Dídac Ramírez, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Barcelona.

Aquesta novena edició comptarà amb 12 equips d’estudiants de la regió Vives, corresponents a les universitats d’Alacant, Abat Oliba CEU, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.