El I Campionat universitari de carreres d’orientació de la Xarxa Vives, a Guardamar i Elx

Alacant, Barcelona, Palma.- 04/03/2014.- La Universitat d’Alacant organitza el I Campionat universitari de carreres d’orientació de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a Guardamar del Segura i Elx del 5 al 7 de març de 2014, en el marc del programa commemoratiu del XX aniversari de la institució que agrupa 21 universitats de parla catalana. Un total de 32 estudiants de les universitats d’Alacant, Rovira i Virgili, València, Barcelona i Politècnica de València participaran a la competició (vegeu el programa), amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell. La iniciativa fomenta els hàbits i els valors inherents a aquesta modalitat esportiva, que entre els esportistes millor classificats en competicions internacionals compta amb estudiants de la regió universitària Vives.

Demà dimecres de vesprada tindrà lloc la recepció de participants i acreditacions i es desenvoluparà una jornada sobre gestió esportiva universitària en el marc del Fòrum Vives. A més, els entrenadors, delegats i esportistes assistiran a una reunió tècnica sobre la competició i posteriorment, participaran a una recepció a l’Ajuntament de Guardamar.

El programa de dijous 6 començarà amb el desdejuni i el trasllat a la Serra el Molar, lloc on tindran lloc les carreres. A les 10.30 h començarà la competició de llarga distància. L’endemà, divendres 7, amb el mateix horari es desenvoluparà la competició de mitja distància i, a primera hora de vesprada, es lliuraran els trofeus als guanyadors.

Guardamar i Elx enceten el recorregut des del sud de la regió Vives amb la voluntat de continuïtat de la competició per altres paratges de la nostra geografia. La competició compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Guardamar del Segura i Elx, a més de la Federació de l’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana, la Federació Espanyola d’Orientació, la Federació Internacional d’Orientació, el Grup Marjal i la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana.