Professors i alumnes de 10 universitats participaran a les conferències de futurs periodistes i periodisme de proximitat

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 09/04/2015.- El proper 14 d’abril, la Universitat Ramón Llull serà l’escenari de les conferències de Futurs Periodistes i Periodisme de Proximitat, organitzades per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats.

Professors i alumnes de les universitats Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira Virgili i Vic · Central de Catalunya.

La Conferència de futurs periodistes té l’objectiu d’establir ponts entre els estudiants de Periodisme de parla catalana i la premsa de proximitat en tots els seus formats. Es tracta de propiciar un apropament a les noves generacions d’alumnes de Periodisme que, en un futur pròxim, treballaran i dirigiran els mitjans dels associats a AMIC: es vol que els joves estudiants i futurs periodistes participants dialoguen amb absoluta llibertat els temes que els siguen proposats pels professors de Periodisme de les diferents universitats de la Xarxa que col·laboren amb AMIC en aquest projecte, ajuden als editors i professionals de la premsa catalana de proximitat a situar-se en un lloc avançat dins les tendències actuals.

La Conferència interuniversitària sobre premsa de proximitat, pretén crear un espai de treball que permeta coordinar la docència, la recerca i altres temes relacionats amb la premsa (de paper i digital) de proximitat. Aquesta Conferència vol tenir en compte l’especificitat del fenomen del periodisme de proximitat als territoris de parla catalana, facilitar la seua consolidació des de l’àmbit docent i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia, tot això en un intent per oferir eines, idees o possibles nous recursos als departaments de Periodisme i professorat de les universitats catalanes, per una banda, i editors i periodistes de proximitat, per l’altra.

La col·laboració de la Xarxa Vives en aquestes activitats demostra el compromís de l’entitat en el desenvolupament d’una pedagogia periodística de qualitat que n’assegure la bona praxis professional en el futur en una activitat tant necessària per a la democràcia.

Per a més informació, podeu consultar el programa d’ambdues conferències.