La Universitat Autònoma de Barcelona guanya la IX Lliga de Debat Universitari

Imatge general del Paranimf de la UB durant la final (Fotos: UB).

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 12/04/2012.- L’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona s’ha imposat avui a la final de la IX Lliga de Debat Universitari a l’equip de la Universitat de Barcelona. El Paranimf de la UB ha acollit la fase decisiva de la novena edició de la competició de dialèctica de la Xarxa Vives, que s’ha desenvolupat des de dilluns 8 en torn al tema «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?» amb la participació de 12 equips de les universitats d’Alacant, Abat Oliba CEU, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic. A les semifinals, realitzades aquest matí, l’equip de la UAB s’havia imposat al de la UA i la UB havia superat la URV. L’equip de la UAB havia arribat a la final en les 2 edicions precedents i havia perdut davant les universitats Ramon Llull i Pompeu Fabra, respectivament.

L’equip campió està format per David Gutiérrez Colomina (capità), estudiant del Màster Universitari en Drets Sociolaborals, David Daura i Costa, de Dret i Jordi Alegre i Rubió, Raquel Chasserot i Villagrasa i Jordi Farnés i Agramunt, tots tres de la doble titulació en Administració i Direcció d’Empreses i Dret. L’equip subcampió està compost per Edmon Girbal González (capità), estudiant de Filologia Hispànica; Gonzalo Fernández Codina, de Filosofia i Dret; Arià Paco Abenoza, de Filosofia; Georgina Rodríguez Miró, d’Història i Jordina Pérez Girgas, d’Educació Social.

El premi per a l’equip guanyador de la Lliga és de 2.500 euros. A més, l’equip de la Universitat Jaume I ha estat triat millor equip de la competició per votació de tots els participants. D’altra banda, Blanca Vives Álvarez, membre de l’equip de la Universitat Ramon Llull també ha aconseguit el premi al millor orador de la competició, atorgat pel jurat.

Imatge de l’equip de la UB, subcampió de la IX Lliga de Debat Universitari (Fotos: UB).

El jurat de la final ha estat presidit per Dídac Ramírez, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Barcelona, qui ha estat acompanyat per Joan Viñas, president de l’Institut Català de la Salut i vicepresident I de la Xarxa Vives; Francesc Casas, doctor en Medicina i Cirurgia i especialista en Oncologia Radioteràpica a l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i Patrícia Gabancho, periodista i escriptora, a més dels caps de jutges de la competició, Pere Miquel Campos i Anna Albó.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. Un any més, la competició s’ha pogut seguir íntegrament en directe a través de www.vives.org i a Twitter, a través de l’etiqueta #lligadedebat.

Imatge del jurat d’honor de la IX Lliga de Debat Universitari (Fotos: UB).