«Les condicions de treball s’han d’adaptar a la situació del mercat?», tema de la X Lliga de Debat Universitari

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 22/01/2014.- La desena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives tindrà lloc del 31 de març al 4 d’abril de 2014 a la Universitat de Girona i analitzarà el tema «Les condicions de treball s’han d’adaptar a la situació del mercat?».

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.

La IX Lliga de Debat Universitari va tenir lloc a la Universitat de Barcelona del 8 al 12 d’abril de 2013, amb victòria final per a l’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona, qui es va imposar a l’equip amfitrió en una edició que va girar en torn al tema «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?». La competició va comptar amb la participació de 12 equips de les universitats d’Alacant, Abat Oliba CEU, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic.

Enguany, la competició forma part del programa commemoratiu del XX aniversari de la Xarxa Vives, que es presentarà el proper divendres 24 de gener a la Universitat d’Alacant.