Comença el compte enrere per a la XI Lliga de Debat Universitari

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 07/10/2014.- L’onzena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives tindrà lloc del 23 al 27 de març de 2015 a la Universitat Oberta de Catalunya i analitzarà el tema «Una societat avançada i complexa com la nostra, podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris?».

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.

La X Lliga de Debat Universitari va tenir lloc a la Universitat de Girona del 31 de març al 4 d’abril de 2014, amb victòria final per a l’equip de la Universitat Ramon Llull, qui es va imposar a la final a l’equip de la Universitat de Barcelona en una edició que va girar en torn al tema «Les condicions de treball s’han d’adaptar a la situació del mercat?». La competició va comptar amb la participació de 12 equips de les universitats d’Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears,  Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de CatalunyaPompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, València i Viic-Central de Catalunya.